Стопкадър Фейсбук, Moreto.netБившият кмет на Варна става общински съветник.Иван Портних даде

...
Стопкадър Фейсбук, Moreto.netБившият кмет на Варна става общински съветник.Иван Портних даде
Коментари Харесай

Портних: Бизнесът си купи кмет на Варна

Стопкадър Facebook, Moreto.net

Бившият кмет на Варна става общински консултант.

Иван Портних даде конференция с част от екипа си за завършилите локални избори във Варна.

Той благодари на всички, които макар провокациите са дали поддръжката си за ГЕРБ, написа

„ От 12 общини в района спечелихме на първи тур в 9, а на втори - в Аврен и Провадия. Губим във Вълчи дол и във Варна. ГЕРБ е с болшинство и в общинските препоръки в множеството общини “, сподели Портних.

По думите му занапред следва да се вършат заключения след загубата в морската столица.

„ Ясни са две неща: Варна потвърди, че местната власт безусловно може да бъде напазарувана - и в Общинския съвет, и в администрацията. На процедура виждаме по какъв начин бизнесът си купи кмет “, съобщи той.

Иван Портних разяснява и ниската изборна интензивност. Той я лимити като „ скандална " и за „ алена лампа ", която би трябвало да светне на всички политици.

„ От 280 000 гласоподаватели Благомир Коцев е определен с 45 000 гласа, което е колкото жителите на „ Владиславово “, добави към този момент някогашният кмет.

„ Лъжите на Промяната започнаха да се срутват още в изборния ден. Една от лъжите на Коцев е, че Варна се ръководи от стопански кръгове. Ако беше по този начин, нямаше той да получи мощна поддръжка от всички стопански групировки събрани от презастроителите. Интересно е по какъв начин тези средства ще бъдат възобновени. Едва ли някои е вложил тези средства без да чака възвръщаемост. Това е най-скъпо струващата акция, подплатена със сериозния корпоративен избор. Това редопределя най-вероятно, че тези спонсори ще чакат някакъв резултат от този, който са спонсорирали. Факт е, че има нова софра в Община Варна. Около нея седнаха розовите демократи към Политическа партия – Демократична България, комунистите на Гуцанов, националистите на „ Възраждане “, презастроителите. Станахме очевидци на брутално преливане на гласове. При разбор на данните, напълно математически, се вижда по какъв начин гласовете от първи тур, идеологически несъвместими, се пренасочиха към Коцев “, разяснява Портних.

Бившият към този момент градоначалник открои като първа причина за загубата на ГЕРБ във Варна „ политическия рекет с ремонтите “.

„ Добре синхронизиран скрит план, който много осъзнато от една извънредно добре и придвидливо направена капиталова стратегия за облагородяване на градската среда беше превърната, чрез мотане и закъснение, в основен инструмент в предизборната акция. Не можахме и да мотивираме хората да излязат да гласоподават. Черният звук на акцията и всички тези неуредици бяха предпоставките за извънредно ниската интензивност, което докара до натежаването на корпоративния избор на тези избори “, счита Портних.

Бившият кмет съобщи, че ще взе участие в новия Общински съвет.

„ Ние се целим в работата и в резултатите за града, а не в позиции и други разпределения в съвета. Предстои да забележим по какъв начин ще тръгне работата в съвета и до каква степен в полза на жителите на града. Има нюанси, които не са ясни и за нас кой защо ще се бори. Ние както постоянно ще продължим да работим за Варна. Рано е да се приказва за присъединяване в болшинство в Общински съвет. С болшинство или не, се надявам този съвет да работи в полза на варнеци, в случай че е по този начин ще сме дейна част, в случай че не ще сме коректив дали великодушните обещания в акцията ще бъдат изпълнявани “, сподели още Портних.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР